Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:
Cereale care conţin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelţ, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate
- Crustacee şi produse derivate.
- Ouă şi produse derivate.
- Peşte şi produse derivate
- Arahide şi produse derivate.
- Soia şi produse derivate
- Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză)
- Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate
- Ţelină şi produse derivate.
- Muştar şi produse derivate.
- Seminţe de susan şi produse derivate.
- Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
- Lupin şi produse derivate.
- Moluşte şi produse derivate.